Mitől függ egy redőny ára?

redőny

A redőny napjaink talán legnépszerűbb sötétítő és hőszigetelő eszköze, amelyet egyre többen keresnek. A kereslet mellett a kínálat is igen jelentős, a redőny árak pedig széles spektrumon szóródnak. Alábbi kis cikkünkben némi támpontos szeretnénk adni ahhoz, hogy a redőny árakat mi befolyásolja.
Az első befolyásoló tényező egy redőny áránál, annak anyag. Ma a piacon elérhetőek a hagyományos műanyag redőnyök, az új típusú műanyagból készült redőnyök és a legmodernebb alumínium redőnyök is. Az árak nagyjából ezen sorrend szerint alakulnak, tehát a legolcsóbb a hagyományos műanyag, míg legdrágább az alumínium redőny. Az árkülönbözet azonban nem túl jelentős, és nem biztos, hogy megéri spórolni a redőnyökön. A modern alumíniumredőnyök ugyanis nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és ez észrevehető lehet fűtésszámlánkon is. A fűtésen megtakarított pénz pedig bőven kompenzálja az alumíniumredőnyök magasabb árát.
Az árat befolyásolja továbbá az is, hogy külső tokos, vagy éppen belső tokos, esetleg vakolható tokos redőnyről van szó. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni, és ez alapján dönteni, hogy milyen típusú redőnyt építünk be otthonunkba.