5 praktikus lakberendezési ötlet, melyek megkönnyítik az életedet!

konyhai tároló

A legtöbb lakásban jól jönnek azok a praktikus tanácsok, melyek a jobb helykihasználás érdekében születnek, hiszen mivel szeretjük magunkat tárgyakkal körbevenni, a tárgyak tárolása nem mindig megoldott. Ahhoz, hogy letisztult tereket, átláthatóságot jelentsen az otthonunk, nem árt átgondolni, hogy mit hová teszünk.

A lépcső alatti terek

Ha emeletes családi házban lakunk, akkor mindenképpen célszerű a lépcső alatti teret kihasználni valahogy, hiszen számos dolgot elrejthetünk ott, aminek nem kell feltétlenül a szem előtt lennie. Kialakíthatunk tárolórendszert vagy akár könyvespolcot is alatta, mint az alábbi képeken látjuk:

lépcsőlépcső 2

Ötletek a konyhai eszközök tárolására

A konyha szintén az a terület, ahol a kevesebb több, hiszen nincs lehangolóbb látvány annál, mint ha a mosogatónál tornyosulnak az edények, és minden eszköz, amit használunk (például mosogatószer), szem előtt van. A tányérok esztétikus tárolására született ez a két praktikus tároló, mely a rend fontosságát hangsúlyozza.

konyhai tárolópract1

 

 

Éjjeliszekrény helyett

Az alábbi képen látható megoldás nagyon egyszerű, ám biztosak lehetünk abban, hogy senki nem fogja megállni szó nélkül. Nem kell hozzá más, mint egy érdekes falap, valamint egy függeszték, és máris kész az egyedi éjjeliszekrényünk. Nem mellékes szempont, hogy ezt nem tudjuk telezsúfolni könyvekkel, lámpával, krémekkel, gyógyszerekkel, papírzsebkendővel. Így megmarad a letisztultság, egyszerűség látszata.

éjjeliszekrény

Fürdőszobai tárolók

Az alábbi képen egy nagyon praktikus megoldást láthatunk a fürdőszobai kellékek tárolására. A fürdőszoba az a hely, ahol nagyon sokféle vegyszert, krémet, sampont, törülközőket, stb. tárolunk, amelyeket nehéz úgy tárolni, hogy esztétikus látványt nyújtsanak, ám szükségesek a mindennapi életünkhöz. A zsúfoltság érzését és a sok flakont elrejthetjük egy ilyen beépített tároló segítségével:

fürdőszobai tároló

Rejtett dolgozószoba

Ha van egy kicsi, semmire sem használható helyiségünk, rendezzünk be benne egy mini-irodát úgy, ahogy a képen látszik. Dolgunk végeztével nincs más teendőnk, mint becsukni az ajtószárnyakat, így minden a rend látszatát kelti, bárhogy is hagytuk az íróasztalunkat:

dolgozó szoba

Ha felkeltettük az ötletes lakberendezés iránti érdeklődésedet, számos hasonló ötletet találsz az otletes-otthon.hu oldalon!