Ősszel se hagyjuk otthon a napszemüveget!

sunglasses in autumn

Ugyan ősszel véget ér a nyaralószezon és kevesebbet is kirándulunk a természetben, ám ha mégis így tennénk, akkor ne felejtsük otthon a napszemüvegünket ebben az időszakban sem. Ősz elején a nap sugárzása még gyakorlatilag ugyanolyan erős, mint nyáron, így ahhoz, hogy szemünket védjük a káros UV sugárzástól, szükségünk van a napszemüvegre.

Szerencsére a napszemüveg viselése ma már nagy divatnak örvend, így a figyelmeztetés is csak azoknak szól, akik eddig nem viselték azt, vagy úgy gondolták, hogy ősszel már nincs rá szükség.

A jó napszemüveget, amely megfelelő UV-szűrővel rendelkezik, optikában szerezhetjük be a legbiztonságosabban, hiszen ebben az esetben biztosak lehetünk a minőségben. Nem érdemes kétes helyen, például aluljárókban, piacokon vagy utcán napszemüveget vásárolni, hiszen hiába ragasztják rá az UV filter feliratú matricát, a legritkább esetben védenek valóban a káros UV sugárzástól. Fontos, hogy a szemüveg el legyen látva CE jelzéssel, ami azt jelenti, hogy a napszemüveg megfelel az európai szabvány biztonsági előírásainak. Nem mindegy az sem, hogy milyen alakú és színű szemüveget hordunk: a legjobb a nagyobb lencsével rendelkező, sötétebb lencsével rendelkező szemüveg, mely oldalt hajlított, így ezen a részen sem engedi be az ártó napsugarakat.