Még mindig a labdarúgás az egyik legnépszerűbb

foci népszerűsége

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb sport mind Magyarországon, mind világszerte, de a Lokinak köszönhetően Debrecenben is. Minden héten szurkolók milliói követik a kedvenc csapatuk meccseit, akár otthonról, akár élőben, a stadionokban. Talán még a baseball és a jéghoki az a sport, ami hasonló tömegeket mozgat meg rendszeresen.

Az európai klubok és nemzeti válogatottak számára az UEFA szervez versenyeket, köztük a Labdarúgó-Európa-bajnokságot, melyet megrendeznek az U21, U19 és U17 korosztályok számára is, a Női labdarúgó-Európa-bajnokságot, illetve ennek U19-es és U17-es korosztályok számára rendezett változatát, illetve a Futsal-Európa-bajnokságot.

Emellett az UEFA a felelős olyan klubbajnokságot megrendezéséért is, mint az UEFA Bajnokok ligája, az Európa-liga, az UEFA-szuperkupa, a Női UEFA-kupa, illetve az UEFA Futsal-kupa.

A legjobb csapatok

A világszerte jegyzett ranglisták szerint is ugyanaz a néhány csapat képviseli a labdarúgás élvonalát, s ők azok, melyek a legtöbb bevételt is realizálják a sportból. A World Football Database szerint az első tíz helyezett között ugyanazok a csapatok találhatóak meg, mint 1 éve.

A jelenlegi első hármat a Barcelona, a Bayern München és meglepő módon a Paris Saint German képviseli, utóbbi francia csapat az elmúlt évben 6 helyet javított a ranglistán.

Természetesen a többi nagyágyú is megtalálható a top 10-ben, a spanyol Real Madrid a 4. helyen, az olasz Juventus az ötödiken, míg a spanyol Atletico Madrid a 6. helyen.

Az első tízbe még az olasz SSC Napoli fért be a hetedik, az angol Machester City a nyolcadik, a német Borussia Dotrmund a kilencedik, illetve a portugal Benfica a tizedik helyen. A sort még kiegészíti a 11. angol Arsenal, illetve a 12. portugál FC Porto.
Ahogy a fenti sorrend is mutatja, sajnos a magyar csapatok még nem értek oda a világ legjobbjai közé, így az olyan top magyar csapatok, mint a Ferencváros, MTK, Újpest nevét hiába is keresnénk a top10-ben. Természetesen Magyarországon is van hasonló, ha nem hivatalos lista, ahol a vidéki csapatok között a DVSC minden bizonnyal a legnépszerűbb lenne.

Jellemző, hogy a legjobb klubcsapatokat még mindig Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Anglia és Portugália adja. Ezekben az országokban már annyira fejlett a futballkultúra, hogy egy-egy nagyobb város több top csapatot is képes eltartani, mint például Manchester városa a Manchester Unitedet és a Manchester City-t, vagy Madrid városa a Real Madridot és az Atletico Madridot.

Labdarúgás fan cuccok

Természetesen, ahogy más sportok, a labdarúgás elmaradhatatlan kellékei közé tartoznak a különféle fan cuccok is. Ezek között megtalálhatóak a törülközők, sálak, pólók, ingek, kabátok, apróbb kiegészítők és még sok másféle brandelt holmi, ami minden szurkolónak olyan kedves.

A rajongói cuccok között egy külön kategóriát képviselnek a labdarúgó pólók. Minden csapatnak megvannak a labdarúgó pólói a csapat saját színeiben, legyenek azok akár a hazai meccsek, akár az idegenbeli meccsek alatt játszott színek.
A legtöbb csapatnál ügyelnek arra is, hogy az adott évnek megfelelő fan mezt tegyék elérhetővé. Ez hűen mutatja az adott évi szponzorokat, illetve más egyedi jelöléseket is.

Egy-egy labdarúgó póló áruház a legtöbb top csapat mezeit és pólóit elérhetővé teszi a szurkolók számára, ráadásul rendkívül kedvező áron. A mezeket kiegészítve a sálakkal és sapkákkal, igazán megmutathatjuk, melyik csapat is a kedvencünk!