Medical-wellness épületszárnnyal bővül a Liget Wellness és Konferencia Hotel Szarvason

Medical-wellness épületszárnnyal bővül a Liget Wellness és Konferencia Hotel Szarvason 370 millió forintból, amiből 210 millió forint EU támogatás. Az új épületben korszerű rekreációs és gyógyászati szolgáltatások kapnak helyet – tájékoztatta a hotel igazgatója az MTI-t.

Bogdán Tamás kiemelte: a négycsillagos szálloda wellness és saját termálkútra alapozott gyógyturisztikai szolgáltatásai megduplázódnak. Az új szárnyban gyógyvizes külső-belső medencét alakítanak ki, korszerű balneológia, reumatológiai és medical-wellness szolgáltatásokat nyújtó részélegeket.
A kivitelezési munkálatok tavasszal fejeződnek be.
Az előzetes üzleti tervek szerint a beruházás hatására várhatóan 16 ezerről 18 300-ra bővül a vendégéjszakák száma éves szinten, a szállodai férőhelyek kihasználtsága 50-ről 60 százalékra nő, a foglalkoztatottak száma több mint harminc százalékkal, 47-re emelkedik.
Az épület felső szintjén kialakított vendégágyakkal a férőhelyek száma 200-ról 220-ra bővül.
A szálloda nyereségesen üzemel, árbevétele az utóbbi három évben dinamikusan bővült, 2013-ban 230 millió forint volt, 2013-ban 260 millió forint, 2014-ben elérte a 290 millió forintot. A 2015-ös üzleti terv szerint az éves árbevétel várhatóan 330 millió forint körül lesz – mondta az igazgató.

Forrás: mti.hu