Futás tesztcipővel

running

A futás az egyik legegészségesebb sport, hiszen az egész testet átmozgatja, megdolgoztatja a szívet, emiatt pozitív hatással van a keringési rendszerre, és friss levegőn vagyunk közben, ami szintén növeli az egészségre kifejtett pozitívumokat. A többi sporttal összevetve ez egy relatíve olcsó sport, hiszen nem szükséges hozzá különösebb felszerelés, elegendő egy póló és egy rövidnadrág, valamint egy futócipő.
Ez utóbbiból nem árt persze, ha egy jó minőségűt választunk, mivel egy rosszul megválasztott cipő hatással lehet sportolásunk egész minőségére. A jó futócipő kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen egyrészt mindenkinek a saját ízlése, a viselet is meghatározó, másrészről van néhány alapelv, amiből nem engedünk, ha futócipőt választunk.

Ha körbenézünk a gyártók vagy forgalmazók oldalán, beleakadhatunk olyan promócióba, ahol futócipő teszten vehetünk részt. Ekkor egy bizonyos időtartamon át (általában egy év) tesztelnünk kell futás közben az adott futócipőt, majd elmondani a véleményünket róla (akár negatív, akár pozitív). Ezt követően sem kell visszaszolgáltatni a futócipőt, hiszen egy éves használat után a forgalmazó aligha tudja majd eladni azokat.