Főzzön úgy, mint egy szállodában!

hotel

Egy-egy jobb szállodában járva könnyen megirigyeljük az ott készült és fogyasztott ételeket, hiszen mind ízvilágában, mind kinézetében merőben mások, mint amit mi otthon szoktunk elkészíteni, és valljuk be, ki ne gondolt volna már arra, hogy milyen jó lenne időnként ilyen ételeket a család asztalára rakni. Jó, ha tudjuk, nem kell ahhoz mesterszakácsnak lenni, hogy ezeket az ételeket elkészíthessük otthon, bár tény, hogy némi kreativitásra szükségünk lesz, és kell egy kis önbizalom is. Akik ez utóbbival híján vannak, azoknak nem árt tudniuk, hogy ma már vannak olyan szállodák, amelyek főzőtanfolyamot is hirdetnek, hogy az adott szálloda mesterszakácsától megtanulhassuk az ételek elkészítésének fogásait, azokat a trükköket, amelyeket könyvekből nem sajátíthatunk el.

Ugyanakkor a szállodai ételek elkészítésének háttere is más, mint amivel mi otthon rendelkezünk, hiszen ezekben a nagyobb éttermekben rozsdamentes acélból készült edényekben főznek, főzősorokon, és hőlégkeveréses sütőkben sütik a finomabbnál finomabb étkeket. Otthon aligha rendelkezünk ilyen felszerelésekkel, ezért nyilvánvaló, hogy az ételeknek némiképp más íze lesz. De ezért jó szállodában, étteremben étkezni!