Fontos a tűzvédelem

tűzoltó berendezés

A szállodák berendezésekor – éppúgy, mint más közintézmények megnyitásakor – felmerül a tűzvédelem kérdése. Szerencsére a kérdésben szakemberek segítenek, így segítségükkel tisztul a kép: milyen tűzoltókészüléket kell elhelyezni az egyes helyiségekben, vagy milyen tűzveszélyességi osztályba sorolandók be az egyes termek. A helyiségeket A-tól E osztályig van lehetőség besorolni aszerint, hogy milyen funkciókat lát el az adott helyiség. Az A tűzveszélyességi osztály a leginkább tűzveszélyes, míg az E a legkevésbé.

A helyiségek besorolásától függően van lehetőségünk a tűzoltó készüléket kiválasztani, amelyekhez például munkaruha webshopokon keresztül is hozzájuthatunk. A tűzveszélyességi besorolásnál meghatározó, hogy milyen anyagból készült az adott helyiség, mennyire éghetők a burkolatok, amelyeket a termek berendezéseinél felhasználtak.

A tűzvédelmi berendezéseket és a besorolást is időnként felül kell vizsgálni: A és B tűzveszélyességi osztályok esetében ez 3 évente kötelező, míg a többi besorolás esetében 6 év az előírás. Ezt szintén szakemberek végzik el. A felülvizsgálat során megvizsgálják a villamos vezetékek állapotát, a kötéseket és minden olyan készülék műszaki állapotát, amely tüzet okozhat.