Fantasztikus Debrecen, megverte a Loki a BATE Boriszovot!

foci eredmény dvsc-bate

Tegnap este a DVSC-TEVA labdarúgócsapata 1-0-s győzelmet aratott a nála jóval erősebbnek jegyzett BATE Boriszov együttese felett. A debreceni csapat Sidibe büntetőjéből szerezte meg a vezetést a 56. percben.

A két csapat nem ismeretlen egymás előtt, hiszen két évvel ezelőtt a Loki 3-1-es összesítéssel esett ki a BATE Boriszovval szemben a BL selejtezőjében. Akkor a Debreceni focicsapat idegenben 1-1-es döntetlent ért el, majd idehaza kapott ki 2-0-ra a fehérorosz csapat ellen.

Az akkori BATE lényegesen erősebb volt a mostaninál, hiszen a BL csoportmérkőzései során 3-1-re a Bayern München csapatát is megverte. ( a további foci-eredményekről itt tájékozódhat).

A mostani mérközést is a BATE kezdte jobban, az első húsz perc egyértelműen a fehérorosz csapaté volt, több veszélyes helyzetet is kialakítottak a debreceni kapu előtt, de szerencsére ezekből gól nem született. Az első komolyabb debreceni helyzet a 22. percben adódott, amikor Sidibe fejelt nem sokkal a kapu fölé.

Talán ennek a helyzetnek a következményeképp, de megváltozott a mérkőzés képe, kiegyensúlyozottabbá vált a két csapat játéka. Sőt, kevéssel a félidő vége előtt Csernyik kapus hibájából kis híján gól született, a védők a gólvonalról tudták csak kivágni Máté Péter lövését.

Szerencsére a második játékrészben is jól kezdett a Loki, Sidibe tizenegyest harcolt ki, amit magabiztosan értékesített is (1-0).

Ezt követően is a debreceni focicsapat játszott jobban és kis szerencsével akár növelhette is volna az előnyét. A hosszabbításban a csereként beállt Seydi hagyta ki a mérkőzés helyzetét, így a végeredmény már nem változott.