Árnyékolásban verhetetlen: a redőny!

redőnyök

Ma már, ha végignézzük egy – egy város vagy kisebb település nyílászáró berendezéseit, egyre több helyen találkozunk olyan ablakokkal és ajtókkal, amelyekre redőny van szerelve. Az alumínium redőny Budapesten, a Magyarországi fővárosban, de más városokban, falvakban is egyre jobban terjedőben van.

Napjainkban egyre inkább teret hódítanak a műanyag nyílászárók, de sok helyen az igényesebbek még kitartanak a fából készült ablakok, ajtók mellett. Igaz ugyan, hogy a fából készült ablakok és ajtók sokkal drágábbak, de az élő anyagot, mint a fa, nem pótolhatja a fém a vas, vagy műanyag.

A redőny a fővárosban is, de a vidéki városokban, falvakban is teret hódít, mivel sokat véd nyáron a meleg ellen, télen pedig nagyon jó hőszigetelő, sok pénzt meg lehet takarítani vele. Amikor utazunk, vagy járjuk a falvakat, városokat egy kis kikapcsolódásként megfigyeléseket végezhetünk. Megfigyelhetjük a falusi udvarokat, kerteket, de akár pillantást vethetünk az ablakokra is. Láthatjuk az ablakokban a szép virágokon kívül, hogy ma már milyen sok ablakot, de még ajtót is redőny véd. Az ajtókra szerelt redőny inkább a falusi házakra jellemző, ott lett divat az ajtóra redőnyt szerelni.