Alföldi kontra hegyvidéki osztálykirándulások

esztergomi osztálykirándulás

Vannak olyan városok és területek az országban, ahová szinte minden gyerek eljut, ha másképp nem osztálykirándulás során. Természetesen Debrecen is ilyen város, de nem az egyetlen!

Igen gyakori, hogy A hegyvidéki, dombsági területek iskolái az Alföldet választják osztálykirándulások helyszínéül. Büszkék lehetünk rá, hogy az Alföldi célpontok közül Debrecen talán a legnépszerűbb. Hogy miért?

Nos, több érv is szól a civisváros mellett. A Hortobágy olyan hungarikum, amelyet minden pedagógus meg akar mutatni tanítványainak. A Puszta, a csikósok, a szürkemarha és a csárdák kötelező elem, de önmagában kevés hiszen a diákok másra is vágynak. És szerencsére a közelben itt van Debrecen, nem csak kulturális látnivalóival, hanem szórakozási lehetőségeivel.

A Debreceni Nagytemplom, vagy éppen a református kollégium, ahová Ady és Csokonai is járt kiváló célpontjai egy osztálykirándulásnak. De itt van a Déry Múzeum a Munkácsy képekkel, a Nagyerdő, és az Állatkert, valamint a strand is. Számos kitűnő és színes, változatos program egy osztálykirándulás számára.

Ami Debrecen a Dunántúliaknak, az Esztergom az Alföldieknek. Esztergom mind a diákok, mind a pedagógusok számára ideális választás.

Esztergom az egyik legszebb természeti környezetben elhelyezkedő magyar város, olyan látnivalókkal, mint a Visegrádi-hegység, a Szent Tamás kápolna, az esztergomi sziget és Duna-parti sétány. A kulturális látnivalók pedig hihetetlen bőségben lelhetőek fel a városban. Az esztergomi Bazilika, a Keresztény Múzeum, a Duna Múzeum, vagy éppen a Babits Emlékház mind-mind akár több osztálykirándulásra is elegendő kínálatot nyújt.

Természetesen vannak további városok, amelyek népszerűek a gyerekek körében, ilyen az Alföldön Szeged, vagy a Dunántúlon Veszprém, vagy Sopron. De tagadhatatlan, hogy Esztergom és Debrecen kiemelkedő szerepet játszott a magyar történelemben, és nem mellékesen mind a kettő fővárosa is volt az országnak.