A Tripadvisor utazási portál idei díjazott szállodáinak többsége fővárosi

A TripAdvisor utazási portál idei díjazott magyarországi szállodái között a budapesti szállodák domináltak – derül ki a Tripadvisor honlapján közzétett adatokból.

A tájékoztatás szerint luxus kategóriában az első a Four Seasons Hotel Gresham Palace, a második a Baltazar Budapest, a harmadik az Iberostar Grand Hotel Budapest lett. Érdekesség, hogy a legjobbak között csak egy szállodalánc, az Accent Hotels szerepel két szállodával, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa.
A luxus kategórián kívül fontos a legkedveltebb szállodák 25-ös listája, ahol szintén a budapesti szállodák domináltak. A Four Season itt is első helyen végzett, második a Lőrinc Pap téren működő Hotel Palazzo Zichy, míg vidékről 2 szálloda került a legjobb 25 közé, a mátrai Hotel Ózon és az Accent Hotels szegedi szállodája az ART Hotel Szeged.
Havonta több mint 50 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és útikalauz. Mintegy 30 országban olvasható, és nemcsak utazási információk és szállásajánlatok érhetőek el az oldalon, hanem az utazók tanácsainak és véleményének is teret adnak. Az adatbázisa több mint 89 ezer úticélt, 145 ezer látnivalót és közel félmillió szállodát tartalmaz.
A TripAdvisor utazási portál minden évben, országonként több kategóriában hirdeti ki a 25 legjobbat.

Forrás: mti.hu