A nagyerdei stadion weboldala: néhány gondolat

nagyerdei weboldal

Nem először írunk már a debreceni fociról és az új stadionról, most a Nagyerdei Stadion weboldaláról szeretném elmondani a véleményemet.

Nem véletlenül. A Nagyerdei Stadion – ha a számítások beválnak – nemzetközi események központja lehet, így sok látogató első benyomását Debrecenről a Nagyerdei Stadion honlapja kapcsán szerezheti.

Kezdjük a weboldal színével, és az első benyomással. E téren azt kell mondanom, hogy a weboldal fejlesztői jó munkát végeztek. A piros-fehér szín nem csak látványos, hanem utal a Loki focicsapatának mezére is. A weboldal modern benyomást kelt, e téren tehát nincsen gond a weboldallal.

Nézzük a használatot. Sajnos e téren már nincs olyan jó benyomásom. A weboldal ugyanis okostelefonon már nehezen böngészhető. Mint ahogy egy webáruház készítéssel foglalkozó oldalon megtudtam, létezik olyan, hogy reszponzív design, ami azt jelenti, hogy az oldal alkalmazkodik ahhoz, hogy okostelefonról, vagy asztali gépről tekintjük-e meg. Erre érdemes lett volna odafigyelni.

A másik negatívum az angol nyelvű oldal. Sajnos még vannak olyan menüpontok a weboldalon, ahol még a magyar szövegek szerepelnek, és ugyanez a helyzet a hírekkel is. Erre is érdemes lenne az oldaltulajdonosoknak odafigyelni.

De lássuk a pozitívumokat! Az oldalsávban nagyon jól szembeötlik a Stadion elérhetősége, és a vevőszolgálati információk. Ez nagyon hasznos dolog. Szintén jól sikerült a főoldalon a rendezvények időpontjainak kiemelése. Látványos és illeszkedik az oldal designjához is. És jól áttekinthető a rendezvények belső oldala is.

A jegyvásárlásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, mert nem volt lehetőségem kipróbálni, de amint erről is lesznek tapasztalataim megosztom a blog olvasóival.