A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének közleménye

Budapest, 2015. május 18., hétfő (OS) – Sikeresen lezajlott az ifjúsági szállások Nemzeti Tanúsító Védjegyét bevezető roadshow. Megkezdődtek a szálláshely minősítések és megszületett az első “3 hátizsákos” minősítés is. Elindultak a szakmai képzések nagyszámú résztvevőkkel és hat új tag csatlakozott a szervezethez. Ezek voltak a MISZSZ eddigi eredményei.

Május 8-i közgyűlés elfogadta a 2014 évi beszámolót és közhasznúsági jelentést. A közgyűlés 2015-ös terveit is ismertették, melyek között szerepel minél több szálláshely védjegy minősítése, a védjegy kiterjesztése nem üzleti célú ifjúsági szállásokra és városi hostelekre, valamint további szakmai képzések szervezése. A szövetség jobban szeretne nyitni a budapesti hostelek felé is.
Megszületett az első hátizsákos minősítés, melyet a legmagasabb besorolással – 3 hátizsákkal – a miskolci UNI-HOTEL DIAKOTTHON nyert el. Emellett a budapesti Marco Polo hostel második alkalommal ment át Hostelling International Quality auditján. A HIQ minősítés a kiemelten magas színvonalú ügyfél kezelésért és az ezt biztosító rendszer folyamatos használatáért járó nemzetközi tanúsítvány.
A szövetséghez hat új tag is csatlakozott:
Katica Tanya, Öregbakony Túristaház, RÓNA Gyermek és Ifjúsági Üdülő, Eurostrand Camping, Maverick City Lodge és az Öko-Land Tábor.

Forrás:mti.hu